Jannes en Janna

Jannes en Jannie

Jannes en Jannie

Jannes

jannes

Na in 1932 geboren te zijn op de koeksebelt. Volgt al snel een verhuizing naar Den Lagenoord in Ommen, een huurwoning van naar ik meen een zeker Makkinga. Toen ik zover was dat ik de koe kon aandrijven zijn we verhuist naar Arriën, Zal 5 jaar zijn geweest, ging in elk geval nog niet naar school. Na nog een jaar van de vrijheid genoten te hebben, moest het maar gebeuren. En werden de school verplichtingen op me geladen, die ging gepaard met de nodige (stress) buikpijn toen. Ook kwamen de nodige school variaties te voorschijn. De poepen kwamen, gevolgd door brandstof (cokes) gebrek, we werden dus nog wel eens naar huis gestuurd, waar we ten volle tevreden mee waren. Maar aan alles komt een eind, je doet nieuwe ontdekkingen, begint de meisjes leuke kakelkonten te vinden, ook zag je zo langzamerhand dat het ene kontje toch leuker was dan het andere, zo krijg je een levens ritme, die gestaag verder gaat. Na de benen bij verschillende mensen onder tafel gestoken te hebben, begon je zo langzamerhand te denken aan een eigen gezin. Ontdekte in Nieuwleusen een lieftallige meid, (zie inzetfoto) waar ik de reis wel mee aandurfde, en waar ik ook mee getrouwd ben, we, vanaf nu is ik verleden tijd en praten we over we. We zijn samen, en gaan een heerlijke tijd tegemoet. En tot op heden was dat een wijs besluit. Meer dan 50 jaar getrouwd de wind in de zeilen, dobberde ons leven voort. We werden verrijkt met zes kinderen, die nu allen een eigen gezin hebben, met gevolg kleinkinderen, 14 in totaal, alles bij elkaar een leuke club. Tot zover onze familie aangelegenheden. Denk dat mijn vrouw in haar bijdrage hierover nog meer in details gaat treden. Lees ook haar bijdrage.

Rest nog wat te vertellen over mijn arbeidsverleden: Ben als 14 jarige begonnen als plant jongen bij de Heide mij, in de bossen rondom Ommen, hier was alleen maar werk in de wintermaanden als het niet vorstig was. In het voorjaar kon terecht bij verschillende agrariërs , als mestverspreider ook ben nog ik een poosje werknemer bij de koningin geweest, maar die betaalde toen niet best, maar goed dat we in de kantine voor koffie maar 7 cent hoefden te betalen en b.v. een sprits een dubbeltje. Maar goed toen we eenmaal getrouwd waren zijn we vertrokken naar de polder bij Gelderingen als vaste arbeider op een gemengd agrariërs bedrijf, Hier werd ons een goede woning aangeboden, (zie foto) en het loon voldeed in die tijd ook wel aan de normen, ben hier circa 5 jaar geweest, en hebben toen een eigen woning gekocht aan het westeinde in Nieuwleusen. Hier wonende heb ik gesolliciteerd bij een bakker in Dalfsen als venter met brood, dit was niet zo’n groot succes, ben toen al snel overgestapt op heel ander werk. Sloot me aan bij de club van “äijt verdan” bij het leiding en kabelbedrijf “Hulsink” (Nu BAM) Hier werd ik na een periode van een jaar meewerkend voorman, 28 jaar ben ik bij dit bedrijf werkzaam geweest, waarna de vut volgde, geniet nu al 20 jaar van het doen wat ik zelf wil. Woon aan het Schuurmans laantje 18, voor mensen met een Tom Tom die zin hebben in koffie of zomaar een praatje 7711 CG.

Rest nog Hobby: Beheerder van het hertenkampje hier in Nieuwleusen, Had, maar dat is ook al weer verleden tijd Australische parkieten. Jannes.

Janna

Janna

 

 

 

 

Hallo ik ben Janna en de levensgezellin van Jannes, lees vrouw van Jannes. Omdat het geen stamboom betreft, Maar een familie verhaal is, wil ik ook wel wat bijdragen aan, wat ze noemen een site. Ben geboren in 1929 in een zeer streng winter, heb er overigens weinig van gemerkt. Van 14 tot 27 jaar gewerkt bij diverse gezinnen voor halve en hele dagen. Nadat we in 1957 getrouwd zijn, was dat vanzelf afgelopen, zo was dat toen. We zijn daags na de bruiloft meteen vertrokken naar Steenwijkerwold, daar zijn ook onze eerste kinderen geboren, Jennie, Henk en Ina. Later na de verhuizing naar het westeinde 128 zijn Ans ,Jacqeuline en Gerrit geboren. We wonen nu al weer 38 jaar aan Schuurmanslaantje, niet met z’n achten maar met ons tweetjes. De jeugd is uitgevlogen, en hebben hun eigen gezin en kinderen.

Jennie en Wim in Hardenberg met twee kinderen. Henk en Stieneke in Kerkenveld en hebben ook twee kinderen.

Ina en Jan hebben er drie en wonen op Nieuwleusen. Ans en Bert 4 en wonen en Zuidwolde

Jacqueline en Gerco wonen in Balkbrug hebben ook twee kinderen. Gerrit woont met zijn dochter Kim in Ommen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *